sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Unelma finaali! Brasilia-Espanja.

Vähän erilainen ennakko tällä kertaa. Pahoittelen sitä,että iso osa tekstistä on lainattu Urheilulehden toimittaja Gert Remmeliltä. Tämä johtuu vain ja ainostaan ajanpuutteesta. Mutta jatkossa teemme tekstimme 100 prosenttisenttisesti itse!


Mitkä ovat finaalin yleiset lähtöasetelmat?

Yleinen tausta on helppo bongata jos puhutaan tämän hetken Brasilian ja Espanjan maajoukkueista. Sen voisi laita otsikon alle "Identiteeti ongelma".
Nimittäin, tällä hetkellä Brasilian maajoukkueen kannattajat - eli melkein koko Brasilia ja ulkomailla asuvat brasilialaiset – ovat tyytymättömiä maajoukkueen esityksiin. Asenne voimistui entisestään viimeisen pelin jälkeen, jossa voitettiin Uruguay. Identiteetti on kaiken a ja o. Tämän ovat saaneet tuntea myös edelliset Brasilian maajoukkuevalmentajat. Varsinkin Dunga ja Carlos Alberto Parreira. Kun he yrittivät niin sanotusti eurooppalaistaa joukkueen identiteettiä, niin huolimatta hyvistä tai erittäin hyvistä tuloksista, kritiikkiä tuli enemmän kun kehuja. Tälläinen on identiteetin voima parhaimmillaan. Ja sama prosessi on käynnissä nyt Luis Felipe Scolarin luotsamaassa Brasilian maajoukkueessa. Pelityyli ei ole kannattajien mielen mukainen.

Entä sitten Espanja?


Espanjakin on nyt uuden tilanteen edessä. Espanjalla on ollut pelejä, joissa heidän pelinhallintansa ei ole enää niin selvä. Itse asiassa on ollut jopa pelejä, joissa heidän ja vastustajan pelin hallinta on jakautunut noin 50-50. Ja nyt en tarkoita pallonhallinta. Pelin hallinnan väheneminen on ollut monessa eri ottelussa Espanjalle kova paikka, omalla tavallaan aiheuttanut jopa neuvottomuutta. Mutta verrattuna Brasiliaan, Espanjan tilanne on siinä mielessä selvempi ja sitä kautta helpompi, että Espanjan menestys ei ole ikinä perustunut mihinkään yksilökeskeisyyteen, vaan vahvaan automatisoituun kollektiivisuuteen. Nyt vaan pitää löytää siihen automaatioon lisää fleksibiliteettiä ja sitten suurin osa ongelmista on ratkaistu. Merkit viittaavat siihen, että Espanja on oikealla tiellä.

Mitä toivot tai odotat finaalilta?


Toivon että Ylellä on sen verran pelisilmää, että he määräävät finaalin selostajaksi jonkun joka tykkää jalkapallosta. Joka tykkää katsoa ja selostaa sitä kun ihmiset pelaavat jalkapalloa. Nyt siellä on ollut yksi selostaja, jolla on joku henkilökohtainen vendetta pelaamista (Espanja) vastaan. Se on surullista kun ihminen joka ei ymmärrä, ei näe, eikä halua ymmärtää, eikä nähdä ja hän ottaa oikeuden myrkyttää peruskatsojan mielikuvia. Veronmaksajan varoilla. Sen verran pitäisi kuitenkin ymmärtää omaa vastuuta eikä vain oksentaa ulos omia mahdollisia draumaattisia aladivarin kokemuksia. Huomio! Mainitsen tästä asiasta siitä huolimatta, että asun noin 2500 kilometrin päässä Pasilasta, mutta kuulen asian tänne saakka. Mistä sekin kertoo? Tulevasta mini-mini-jalkapallo ihmisten kansannoususta?

Tiukka finaali luvassa,jonka Neymar voi ratkaista vaikka yksin! Finaali nähtävissä klo 01.00 Yle TV2:lla. Katsokaa!! Ja tulosveikkaukseni otteluun on 3-2.

-Patrick


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti