sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Huikea pronssipeli luvassa! Uruguay-Italia.

Jalkapallon Confederations Cupin pronssiottelussa Uruguay kohtaa Italian. Välierät saatiin päätökseen hetki sitten ja niissä Brasilia voitti Uruguayn Paulinhon hienon puskun ansiosta ja Espanja voitti Italian rankkareilla. Italia on ehdottomasti ennakkosuosikki tämän illan peliin ja Uruguayn on tehtävä kaikkensa saadakseen mitalit!

Italia on viimeistellyt turnauksessa tähän mennessä kahdeksan maalia ja se on erinomainen suoritus! Ensimmäisessä ottelussaan Italia voitti Meksikon 1-2 maalein, sen jälkeen Italia nappasi 4-3 lukemin voiton Japanista. Lohkon päätöskierroksella Brasilia voitti 2-4 lukemin Italian. Mielenkiintoinen pointti joka tapauksessa on se, että Brasilian puolustus oli jopa yllättävän epävarma Italiaa vastaan ja se antaa varmasti lisää uskoa Uruguaylle. Helppoa voittoa Brasilia ei missään tapauksessa kuitenkaan saanut Italiaa vastaan. Välieräottelussa Italia hävisi hyvin täpärästi Espanjalle, kun peli eteni rankkareille. Italian  Leonardo Bonucci veti pallon taivaan tuuliin ja Jesus Navas käytti tilanteen hyväkseen ja tykitti Espanjan finaaliin lukemissa 7-6.

Urugayn turnaus on ollut hieman vaihteleva tähän mennessä, mutta kuitenkin Uruguay on ollut ennakkosuosikki neljän parhaan joukkoon. Uruguay on ponnistellut hyvin ja työ on palkittu. Enään heillä on edessään tiukka pronssipeli maailmaan kuulua Italiaa vastaan. Ei se nyt niin vaikeaa voi olla! Kuitenkin Uruguay on saanut turnauksessa huikeat 11 maalia kasaan. Se on jo hyvä saavutus. Uruguay pelasi tiukasti 2-1 häviön Espanjaa vastaan turnauksen ensimmäisellä kierroksella, mutta hävitty peli unohdettiin nopeasti ja Uruguay nappasi pisteet kotiin 2-1 voitosta Nigeriaa vastaan. Uruguayn kolmas peli oli pelkkää taidetta ja sen näkee myös lopputuloksesta, kun Uruguay voitti Tahitin 8-0. Uruguayn välieräottelu oli tiukka, mutta Brasilia meni finaaliin Paulinhon maalin ansiosta.

Näemme varmaan hyvin mielenkiintoisen pelin! Tulosveikkaukseni peliin on 1-3 Italialle.